Om Den4Dogs AS – Norge

Den4Dogs AS grundades 2004.  Vi arbetar för ett samhälle organiserat för hundar. Vi vill att hundar att komma ut så mycket som möjligt tillsammans med sina ägare.

En hund mår som bäst när den får vara med på resan och promenaden. Med Den4Dogs hundparkering kan hunden följa med var som helst. Även på shoppingturen ute på stan . Det är nu möjligt för hundägaren att kunna gå in på butiker för att göra sina ärenden, även om du är ute och reser erbjuder Den4Dogs AB en säker hundparkering till köpcenter och stormarknader och närhet till stora offentliga platser för att minimera risken att hundägare lämnar sin hund i en het bil eller i solen under varma sommardagar eller på andra otrygga platser och själva behöva stressa i sina ärenden.

Vår uppgift är att hjälpa samhället att ta större hänsyn till hundar och sina ägare. Av hälso- och säkerhetsskäl finns det många platser som är otrygga för hundar. Genom att ge hundar egna säkra utrymmen, så ger vi möjligheten att utvidga räckvidden i det offentliga rummet tillsammans. Resultatet är att hundar kan tillbringa mer tid med ägarna som får större frihet, mindre stress, och får mer glada stunder med din hund.

Vi arbetar med alla och expertis som vill det bästa för hundar (och ägare) och erbjuder en unik teknik för hundens bästa och säkerhet.

Den4Dogs hundparkering har fått godkänt Länsstyrelsen och Svenska Länsveterinärerna i Dalarna att Den4Dogs hundparkering är utvecklad för året runt bruk i enlighet med svenska djurskyddslagar/stadgar och förordningar.

Norska Justitiedepartementet mener at Den4Dogs hundehi er i tråd med intensjonene i den Norske djurskyddslagen om att bidra til et positivt og samfunnganglig hundhold.

Den4Dogs har genomfört en omfattande process för att hitta rätt design och testat olika typer av burar och som alla kan vara nöjda med. Vi har konstruerat den säkraste och bästa platsen för att hunden ska må bra och att känna sig trygg.

Eftersom Den4Dogs hundparkering utvecklas för året runt bruk på hundens villkor, har den utvecklats med ett patenterat system för att uppfylla alla kraven i hälsa, säkerhet, hygien och miljö dvs den är även helt säker under varma sommardagar (läs om fläktsystem) och vi ser till att din hund är skyddad ifrån förbipasserande, smittkällor (se UVC-rengöring) och stölder. Samtidigt ger vi hunden en miljö där hunden kan koppla av på egen hand, när ägaren handlar i butiken i lugn och ro.

Ägare kan på ett naturligt sätt tillbringa mer tid med sin hund och den får komma ut på promenaden och shoppingturen,

1 kap 17 §  hundar & katter bör dagligen få sitt behov av social kontakt tillgodosett var 3-6 timme. SJVFS 2008:5

Grundaren Morten H. Wang har även haft hundar i över 20 år.

Företaget startar en stor kampanj i Sverige och kommer genom vårt program erbjuda Den4Dogs hundparkering till  Sveriges Livsmedelsbutiker, Köpcenter , Varuhus, Postkontor, Apotek,Restauranger, Banker, Kommuner och andra som kan behöva det och hjälpa till för hundens bästa i samhället.

Den4Dogs hundparkering är designskyddad och är CE-certifierad och utvecklad i samråd med infektionsexperter från Norwegian School of Veterinary Science (numera känt som NMBU – fakulteten för veterinärmedicin och biovetenskaper ) i utvecklingen av ett system för en helt säker hygien. Den4Dogs har mottat bistand frän veterinärer, kennlar,hundpsykologer och hundexperter från offentlig och privata organ i arbedet med utvikling av Den4Dogs hundparkering.